A fürdőszoba vízszigetelése

Vízszigetelés

Egyre elterjedtebbek, és népszerűek az úgynevezett épített zuhanykabinok. Nem véletlen, hiszen igazán esztétikus a zuhanykabin, hogy nem egy áruházi fehér kabin kerül a fürdőbe, hanem a burkolat anyagából készül az alja és az oldala.

Azért arról sem szabad elfeledkezni, hogy nagy odafigyelés szükséges egy jó épített zunaykabin elkészítéséhez.

Az első dolog, az átgondolt tervezés. Ne legyen kicsi a kabin, de ne is legyen feleslegesen nagy. A lényeg, hogy kényelmesen tudjuk használni. Gondoljunk arra is, hogy legyenek pakolóhelyek benne, így a tusfürdőt, szappant és a sampont nem a földre, hanem praktikus tárolópolcra rakhatjuk.

Ha kész a terv, akkor pedig már csak a megfelelő kivitelező szükséges hozzá, aki gyakorlattal rendelkezik ebben a dologban. Egy ilyen zuhanykabin esetén elengedhetetlen a vízszigetelés, ami még a csempe alá kerül. Ezek kenhető anyagok, amelyek megszilárdulás után tökéletesen szigetelik a vizet, és erre lehet burkolni. Így a burkolatra és a fugákra fröccsenő víz a fugákon keresztül nem tud beszivárogni a falba, ami később sok bosszúságot okozhatna egy hibás kivitelezés esetén.

Megosztás